Hva koster en nettside i 2024?

Det store spørsmålet alle lurer på- hva koster egentlig en nettside? Jeg skal i denne artikkelen forsøke å forklare hva du burde tenke på, hva du kan forvente ut fra de ulike budsjettene- og samtidig gi deg noen innspill på hva man selv kan gjøre for å redusere kostnadene.

I artikkelen tar jeg deg også gjennom prosessen bak en nettside, slik at du får en forståelse av arbeidet som ligger bak.
Andreas Bratli

Andreas Bratli

Kreativ rådgiver

Arbeidet bak en nettside

Mange tenker nok at det å lage en nettside er en relativt enkel oppgave- og at det derfor kanskje ikke koster så mye penger eller tar så mye tid. Men skal man bygge en nettside som faktisk gjør jobben ut mot kundene- så ligger det en veletablert prosess bak.

Sette sidekart

Det første man begynner med er å sette et sidekart. Et sidekart definerer hvilke sider du skal ha på nettsiden din og hvordan disse skal være strukturert. Sidekartet til en nettside er veldig viktig da dette sørger for at man har en klar plan for veien videre.

Wireframes – layout

Wireframes er en forenklet skisse av hvordan nettsiden skal bygges opp. Her skisser man opp hvor tekstelementer, bilder og andre grafiske elementer skal plasseres. Wireframes er viktig for å sørge for en god layout som både er brukervennlig- men som også sørger for at du får en effektiv nettside.

Webdesign

Webdesign er fasen hvor man bringer liv i layouten. Her implementerer man farger, typografier og andre grafiske elementer som til sammen utgjør ditt design. I denne fasen er det normalt å ta utgangspunkt i den visuelle identiteten til bedriften- slik at man får en rød tråd også på nettsiden.

Utvikling

Nå starter prosessen med å bygge opp nettsiden i henhold til wireframe, innhold og webdesign. I denne fasen er det som oftest en god del teknisk arbeid- og dette er normalt en prosess kunden er skjermet for i stor grad.

Testing og publisering

Til slutt skal nettsiden testes. Dette er viktig for å sikre at alle funksjoner er på plass og funker som de skal. Publisering gjøres når nettsiden er ferdig brukertestet.

I sum er det en rekke punkter og faser man må gjennom for å kunne speile seg med nye nettsider. Det er nettopp en slik arbeidsprosess som dette som gjør at man får en nettside som funker ut mot kunden.

Driftsavtale

Her kan du rapportere eventuelle driftsproblemer.

Kontakt

Storaneset 12, 5260

Indre Arna

+47 98 11 75 82

hei@heibratli.no

Jobbe med Bratli på et prosjekt?

Nyhetsbrev fra Bratli

Bli med på nyhetsbrev og få tips og triks fra meg hver måned.